Hva er klinisk forskning og fagutvikling i helsetjenesten?
Det viktigste målet med medisinsk helsefaglig forskning er å utvikle ny kunnskap som kan gi en forbedring av behandlingen og omsorgen som gis til pasienter. I boken Klinisk forskning innen helsefag ønsker forfatterne å gi leseren innsikt i klinisk forskning og fagutvikling i helsetjenesten.
I denne videoen gir redaktørene Tone Rustøen og Anners Lerdal en kort introduksjon til boken, og trekker frem noen eksempler på hva du kan forvente å lese om i utvalgte kapitler. Blant annet vil du få innsikt i viktigheten av å forske på temaer som er nyttige for brukerne av helsevesenet, erfaringer fra innføring og oppbygging av kunnskapsbasert praksis og kultur i en klinikk ved Oslo universitetssykehus, og hvordan du kan gå frem for å bygge opp en forskerkarriere.
Hensikten med Klinisk forskning innen helsefag er å vekke og å styrke interessen for forskning, samt å formidle kunnskap om pasientnær forskning til studenter, helsepersonell, ph.d.-kandidater og forskere.
Boken tar for seg et vidt spekter av temaer og formidler kunnskap og gode råd om blant annet: oppbygging av kunnskapsbasert praksis, planlegging av kliniske studier og valg av forskningsdesign, brukerdeltakelse i forskning, søknader for finansiering, forskningsetikk og personvern, hvordan skrive CV, samt formidling av forskning. Det er også med eksempler på sykepleiere med et karriereløp som innebærer kombinerte stillinger, som både arbeider klinisk og samtidig driver forskning.
Vil du vite mer om boken? Les mer og bestill:
Se også flere videoer om boken: