Back to All Events

Hundre års ydmykelse

  • Litteraturhuset i Bergen Østre Skostredet 5 5017 Bergen Norge (map)

Dette arrangementet er en del av NFFOs sakprosafestival Verden i Bergen som arrangeres 17. februar 2018 på Litteraturhuset i Bergen. Gratis inngang, og alle er velkommen!

Verdens mest folkerike land ble i tiden etter opiumskrigene en møteplass for folk fra hele verden og var det «frieste land under solen» for utlendinger. I 1890-årene nådde Kina-feberen også Norge, og en av dem som dro var Johan Munthe – bergenseren som ble general i keiserens hær og som skjenket Kinasamlingen til Bergen. Men hvilket syn på Kina var det egentlig han og andre kinafarere sendte hjem? Camilla Brautaset og Jorunn Haakestad møter Ingrid Myrstad til en samtale om menneskene bak mytene.

Camilla Brautaset er professor i historie ved Universitetet i Bergen. Siste utgivelse: Møter med Kina. Norsk diplomati, næringsliv og misjon, 1890–1937 (2018).

Jorunn Haakestad er kunsthistoriker og førstekonservator ved KODE – Kunstmuseer og komponisthjem. Siste utgivelse: Porselen og revolusjon. Johan Munthe og Kina-samlingen i Bergen (2018).

Ingrid Myrstad er historiker og sitter i programkomiteen for Verden i Bergen. Siste utgivelse: Et kraftfullt vågestykke. TAFJORD 100 år (2017).

Earlier Event: January 2
Copy of Fagbokseminar i lærende ledelse
Later Event: February 28
Hvordan ble Norge et rikt land?