Webinarer ungdomstrinnet våren 2021

j-kelly-brito-PeUJyoylfe4-unsplash.jpg

Få faglig påfyll og mer kunnskap om våre nye læreverk til ungdomstrinnet. Forfattere og redaktører inviterer til webinar og gleder seg til å snakke om sine fag og vise læreverkene!

Et webinar varer i ca 45 min, det er ingen som ser eller hører deltakerne, og det er mulig å stille spørsmål i en chat underveis i webinaret. Opptak av webinaret sendes ut i etterkant sammen med en oppsummering av spørsmål som kom inn.

Verkstedet - 10. mars kl 14.00

Hvordan kan skaperglede i faget kunst og håndverk spille en viktig rolle for det tverrfaglige tema folkehelse og livsmestring?

 
Forfatter Verkstedet, Janne Lepperød

Forfatter Verkstedet, Janne Lepperød

 

Janne Lepperød er adjunkt med lang erfaring fra barne- og ungdomsskolen. Som forfatter er hun opptatt av at elevene skal få utvikle sine egne skapende krefter gjennom utøvelse, sansning og tenkning. Utforskningen av bærekraftig materialbruk gir også kunst- og håndverksfaget en spesiell mulighet for å utvikle elevenes miljøbevissthet.

Janne viser i dette webinaret hvordan Verkstedet kan brukes i kunst og håndverk. Verkstedet er et heldigitalt læreverk til Musikk, Kunst og håndverk, og Mat og helse. Verket egner seg godt til hjemmeskoleundervisning.

 

Echo - 17. mars og 7. april kl 14.00

Flerspråklighet og vurdering i engelsk - Nye perspektiver og beste praksis med Tony Burner og Christian Carlsen.

 
Forfattere Echo, f.v. Tony Burner og Christian Carlsen

Forfattere Echo, f.v. Tony Burner og Christian Carlsen

 

Tony Burner har tatt doktorgraden på hvordan vurdering for læring praktiseres i engelskfaget i grunnskolen, og hans interesseområder er i tillegg mangfold og flerspråklighet og lærer- og skoleutvikling.

Christian Carlsen er førsteamanuensis og er opptatt av språklig mangfold som ressurs i undervisningen. Han underviser lektorstudenter ved siden av å forske på flerspråklighet i skolen og bruk av litteratur i engelskundervisningen.

 

Synopsis -18. mars og 6. mai kl 14.00

Trenger vi egentlig lærebok i norskfaget? Slik underviser du med Synopsis.

 
Redaktør for Synopsis Aria Senemar

Redaktør for Synopsis Aria Senemar

 

I dette webinaret treffer du Aria Senemar, redaktør for Synopsis. Aria presenterer alle komponentene i verket og forklarer hvordan du kan bruke bøkene slik det passer deg og dine elever. Han har selv bred undervisningserfaring fra Osloskolen, og brenner for å utvikle anvendelige læremidler som støtter elevene i det praktiske arbeidet, og som avlaster lærerne i alle aspekter av undervisningen. I webinaret får du også en snikktitt på Synopsis Grammatikk, en helt ny nettressurs som lar elevene utforske mulighetene i sitt eget språk.

 

Aktør - 8. april kl 13.00

Aktivt medborgerskap gjennom samfunnsfag: Slik bruker du Aktør i undervisningen med Julie Borge.

 
Forfatter Aktør, Julie Borge

Forfatter Aktør, Julie Borge

 

Julie Borge er utdannet lektor med praksiserfaring fra ungdoms- og videregående skole. Hun har doktorgrad i samfunnskunnskapsdidaktikk fra Institutt for sammenliknende politikk. Hennes forskningsinteresser er politisk deltakelse blant unge, aktive læringsmetoder, utdanning for bærekraftig utvikling og demokratisk medborgerskap.

 

Aktør - 5. mai kl 14.00

Nye stemmer i samfunnsfag: Slik bruker du Aktør i undervisningen med Kjersti Dybvig.

 
Forfatter Aktør, Kjersti Dybvig

Forfatter Aktør, Kjersti Dybvig

 

Kjersti Dybvig er lektor med master i historiedidaktikk. Hun er spesielt opptatt av nordisk Holocaust-historiografi samt kvinners og minoriteters plass i historieformidlingen. Det viktigste i hennes historieundervisning er å skape historiebevissthet og evne til å se sammenhenger og å kunne reflektere rundt ulike hendelser som direkte og indirekte påvirker hverandre.