Back to All Events

Boklansering: Dramaserien "Skam"

  • Hartvig Nissens skole Niels Juels gate 56 0259 Oslo Norge (map)
header_stort.jpg

Panelsamtale og undervisningsopplegg

Hva var det med SKAM? Denne NRK-serien om en gjeng norske ungdommer fikk enorm oppmerksomhet og ble et globalt fenomen. Folk i alle aldre fulgte med på tvers av ulike medieplattformer, og innhold, handling og ulike tema teorier ble diskutert blant venner, ved lunsjbord, i familier og ikke minst i klasserommet.

Den nye boken «Dramaserien SKAM», redigert av Dag Skarstein og Synnøve Skarsbø Lindtner, tar opp form, tema, resepsjon og didaktiske muligheter i SKAM. Ved å analysere de ulike bestanddelene serien består av, presenterer bokens ulike forfattere viktige biter i puslespillet for å forstå hvorfor SKAM fikk en slik stor og spesiell betydning, samt hvordan man på en god måte kan bruke stoffet i klasserommet.

Velkommen til en spennende lansering på selveste SKAM-skolen, Hartvig Nissens skole!

PROGRAM:

Velkommen

DEL 1: Panelsamtale
Hva er fenomenet SKAM? Hva var det med serien som gjorde den til en slik suksess? Marte Blikstad-Balas samtaler med redaktørene Dag Skarstein og Synnøve Skarsbø Lindtner, og redaksjonssjef i NRK P3 Håkon Moslet.

DEL 2: Undervisningsopplegg
Hvordan bruke SKAM i klasserommet? Forfatterne og norsklærerne Jorunn Øveland Nyhus og Astrid Syse Talsethagen presenterer ulike undervisningsopplegg og deler sine erfaringer fra klasserommet.

Mingling med lett servering.